Recepten

Risotto met venkel, champignons en geitenkaas

Ik ben gek op risotto, maar vaak zit er in een klein bord risotto al flink veel calorieën. Deze risotto heb ik net wat gezonder gemaakt door geen witte wijn te gebruiken en geen boter. Daardoor bevat hij minder calorieën, maar is hij zeker niet minder lekker!

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 200 gram risotto rijst
  • 2 bouillonblokjes met minder zout
  • 1 liter water
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 venkelknol
  • 1 bakje champignons
  • 100 gram geitenkaas
  • Peper naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Kook 1 liter water in de waterkoker en giet deze daarna in een steelpan. Zet de steelpan op laag vuur en voeg de bouillonblokjes toe
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook
  3. Snijd de venkel in blokjes van 1 cm. Bewaar het groen.
  4. Snijd de champignons in plakjes.
  5. Bak je ui en de knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg daarna de venkel en de champignons toe en bak ongeveer 2 minuten.
  6. Voeg de risotto rijst toe en bak ongeveer 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
  7. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren totdat deze door de rijst opgenomen is.
  8. Voeg daarna weer een scheut bouillon toe en blijf dit herhalen totdat de rijst gaar is. Het kan zijn dat je wat bouillon over houdt.
  9. Neem de pan van het vuur en verkruimel de geitenkaas over de risotto. Meng dit goed.
  10. Schep de risotto op en voeg als garnering het groen van de venkel toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *