Recepten

Champignonsoep

Zelfgemaakte champignonsoep, altijd handig voor als je nog 2 bakjes champignons hebt liggen😉 In plaats van kookroom of crème fraiche heb ik Griekse yoghurt gebruikt, werkt ook goed!

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram champignons
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 2 el maizena
  • peper
  • bieslook
  • 1 groentebouillon blokje
  • 500 ml water

Bereiding:

  1. Snijd de uien, de champignons en de knoflook
  2. Bak de ui in olijfolie in een soeppan. Voeg hier dan ook de gesneden knoflook en de champignons aan toe en bak dit mee
  3. Voeg de maizena erbij en roer het door.
  4. Schep de Griekse yoghurt erbij en roer dit goed door en laat het voor ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur bakken.
  5. Kruid het geheel met wat peper en verkruimel het bouillonblokje erbij en roer dit door.
  6. Schenk dan voorzichtig het water erbij en breng de champignonsoep geheel aan de kook. Laat de champignonsoep op een middelmatig vuurt voor ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan doorkoken
  7. Voeg de bieslook toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *