Recepten

Stoofpeertjes zonder alcohol en suiker

Bij de meeste recepten voor stoofpeertjes wordt alcohol en suiker gebruik. Alcohol om de peertjes een rode kleur te geven en suiker als extra smaakmaker. Ik wilde graag stoofpeertjes zonder alcohol en extra toegevoegd suiker. Vandaar dat ik de alcohol en suiker vervangen heb voor 100% vruchtensap. Natuurlijk zit in dit sap ook suiker, maar al een stuk minder dan bij de meeste recepten voor stoofpeertjes.

Ingrediënten:

  • 2 kg stoofperen
  • 1 liter vruchtensap (ik gebruikte blauwe bosbes, frambozensap van Healthy People)
  • water
  • 4 kaneelstokjes
  • 8 kruidnagels
  • 2 citroenen

Hoe maak je het?

  • Schil de stoofperen met een dunschiller. Laat de peren heel en laat ook het stokje zitten, dat is het mooiste voor het serveren.
  • Doe alle stoofperen in een grote pan
  • Voeg de  de kaneelstokjes en kruidnagels toe
  • Schil met een dunschiller 8 repen (in de lengte) van de schil van de citroen en voeg ze toe aan de pan
  • Giet het sap in de pan. De peertjes moeten helemaal onder staan. Staan ze met alleen het sap nog niet onder, dan voeg je water toe totdat de peertjes onder staan.
  • Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Zo gauw het kookt, laat je de pan op een laag vuurtje 1 uur zachtjes stoven. Doe hierbij de deksel op de pan en roer tussendoor een aantal keer door, zodat de peren overal gelijkmatig garen.
  • Na 1 uur test je of de peren goed zijn. De peer moet nog een beetje stevig zijn, maar wel gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *