Blog

Review Zonnatura groentespread

Ik ben altijd op zoek ben naar nieuwe lekkere en gezonde belegsoorten voor op brood. Laatst kwam ik deze Zonnatura groentespread tegen. Groente voor op brood, een mager broodbeleg? Klikt goed! Reden genoeg om de groentespread te testen.

Je hebt de groentespread in verschillende smaken. Ik heb gekozen voor de smaak paprika. Andere smaken zijn spinazie, tomaten en pompoen. De paprikaspread is gemaakt van 67% groente (rode, gele en groene paprika) en bevat verder:

Zonnebloempitten, zonnebloemolie, agavasiroop, tomatenpuree 3%, zongedroogde tomaten 2%, aardappelzetmeel, geconcentreerd citroensap, uipoeder, knoflookpoeder, witte peper, zeezout, tijm, verdikkingsmiddel: johannesbroodpitmeel.

De spread bevat dus inderdaad veel groente en verder vooral pitten, olie, kruiden en specerijen (Heel goed!). Het enige ingrediënt waar ik minder blij van word is agavesiroop, een suikervervanger.

Dit zijn de voedingswaarden per broodbeleg (ik reken hiervoor 15 gram per boterham).

Product Energie Vetten Koolhydraten Suikers Vezels Eiwitten Zout
Groentespread paprika 15 g 33 kcal 2,7 g 1,6 g 0,9 g 0,4 g 0,5 g 0,2 g

Deze spread is perfect je op zoek bent naar mager beleg voor als je bijvoorbeeld wil afvallen. De voedingswaarden zijn best goed. Weinig calorieën en weinig suiker.

Ben je op zoek naar een volwaardige vervanger van vleeswaren of kaas? Dan moet je nog even verder zoeken, want deze spread bevat ten opzichte van vleeswaren en kaas relatief weinig eiwitten. In bijvoorbeeld twee plakjes kipfilet (voor op je brood) zit drie gram eiwit, in een plakje ham of kaas zelfs vijf gram.

En dan natuurlijk nog een van de belangrijkste criteria: de smaak. Persoonlijk vind ik de spread lekker smaken. Hij is goed op smaak gebracht met de verschillende kruiden en specerijen en proeft echt naar geroosterde paprika.

Mijn conclusie? Ik ben positief. De smaak is top en de spread is geschikt als mager broodbeleg, of bijvoorbeeld lekker in combinatie met een plakje kipfilet of kaas en komkommer voor extra smaak.

Wat vind jij van deze spreads?

Verantwoording
Zonnature Groentespread kost €2,37 en is te koop bij de grotere supermarktketens. Dit artikel is niet gesponsord.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *