Recepten

Bananenbrood met pure chocolade en hazelnoten

Bananenbrood vult goed en is heerlijk als tussendoortje of als ontbijt, samen met wat skyr/kwark en fruit. Je kunt aan het brood toevoegen wat je maar lekker vindt. Ik koos dit keer voor pure chocolade en hazelnoten.

Ingrediënten:

  • 125 g plantaardige boter, gesmolten
  • 200 g suiker
  • 2 grote eieren
  • 125 g Skyr
  • 1 tl vanille extract
  • 3 rijpe bananen
  • 250 g volkorenmeel
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • handvol gehakte pure chocola en hazelnoten

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 160˚C.
  2. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  3. Prak de bananen met een vork op een bord.
  4. Meng in een kom de suiker met de boter en klop deze goed door elkaar.
  5. Voeg de eieren een voor een toe en meng even door.
  6. Roer nu de skyr en het vanille extract erdoor.
  7. Doe de bloem, de baking soda en het zout erbij en meng het door elkaar.
  8. Voeg de bananen toe aan je beslag en roer het er doorheen.
  9. Als laatste voeg je de chocola, de noten, het lijnzaad en de zonnebloempitten toe.
  10. Giet het beslag in het cakeblik met bakpapier en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 tot 60 minuten.
  11. Laat het brood afkoelen.

Tip: Je kunt het brood ook goed invriezen, zo heb je een lekker tussendoortje of ontbijtje voor later.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *