Bananenbrood met pure chocolade en hazelnoten
Bananenbrood vult goed en is heerlijk als tussendoortje of als ontbijt, samen met wat skyr/kwark en fruit. Je kunt aan het brood toevoegen wat je maar lekker vindt. Ik koos dit keer voor pure chocolade en hazelnoten.
Ingrediënten:
- 125 g plantaardige boter, gesmolten
- 200 g suiker
- 2 grote eieren
- 125 g Skyr
- 1 tl vanille extract
- 3 rijpe bananen
- 250 g volkorenmeel
- 1 tl baking soda
- snufje zout
- 1 el lijnzaad
- 1 el zonnebloempitten
- handvol gehakte pure chocola en hazelnoten
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 160˚C.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Prak de bananen met een vork op een bord.
- Meng in een kom de suiker met de boter en klop deze goed door elkaar.
- Voeg de eieren een voor een toe en meng even door.
- Roer nu de skyr en het vanille extract erdoor.
- Doe de bloem, de baking soda en het zout erbij en meng het door elkaar.
- Voeg de bananen toe aan je beslag en roer het er doorheen.
- Als laatste voeg je de chocola, de noten, het lijnzaad en de zonnebloempitten toe.
- Giet het beslag in het cakeblik met bakpapier en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 tot 60 minuten.
- Laat het brood afkoelen.
Tip: Je kunt het brood ook goed invriezen, zo heb je een lekker tussendoortje of ontbijtje voor later.