Gezond bananenbrood
Heb je overrijpe bananen liggen in je fruitschaal, dan moet je zeker dit recept maken! Een heerlijk bananenbrood, zonder toegevoegde suikers. Ik vries het brood vaak in, zodat ik telkens een gezond ontbijtje uit de vriezer kan pakken.
Ingrediënten
- 5 dadels
- 3 bananen
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 2 tl kaneel
- 3 tl bakpoeder
- 150 gram volkorenmeel
- 2 el pitten & zadenmix
- 2 handjes noten (bijvoorbeeld hazelnoten of pecannoten)
- Topping: Geschaafde amandel of een hand pecannoten of een hand zonnebloempitten om te bestrooien
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Prak de bananen fijn met een vork.
- Snij de dadels fijn en meng deze in een ruime kom door de geprakte bananen en de eieren.
- Voeg dan de vanille-extract, bakpoeder, de kaneel en een snufje zout toe. Meng dit erdoor en voeg beetje bij beetje het volkoren tarwemeel erbij
- Voeg de pitten en zadenmix en de noten toe en meng alles goed door
- Vet de cakevorm in en schenk hierin het mengsel. Bestrooi met de door jou gekozen topping.
- Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 50 minuten.