Recepten

Havermout met peer, kaneel, pompoenpitten en gemengde noten

Sinds een tijdje ben ik fan van havermout. Een gezond ontbijt en heel makkelijk te variëren door te kiezen voor verschillende soorten fruit, noten en of zaden. Dit keer ben ik voor peer, kaneel, pompoenpitten en gemengde noten gegaan.

Ingrediënten (1 persoon):

  • 6 eetlepels havermout vlokken
  • 200 ml kokos- of sojamelk
  • 1 peer zonder schil in stukjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 klein handje pompoenpitten
  • 1 hand gemengde noten

Hoe maak je het?

  1. Schep 6 eetlepels havermout in een steelpan.
  2. Voeg 200 ml kokos of sojamelk toe aan de havermout.
  3. Zet de pan op het vuur en blijf roeren totdat de havermout dikker wordt en goed het vocht op heeft genomen.
  4. Voeg de kaneel toe.
  5. Haal de pan van het vuur en schep de havermout in een kom.
  6. Voeg de stukjes peer, de pompoenpitten en de gemengde noten toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *