Griekse rijstsalade
Een rijstsalade is ideaal voor mealprep. Op de dagen dat ik ’s avonds spreekuur heb, eten we altijd zo vroeg mogelijk. Deze salade kan je makkelijk in de middag of de dag van te voren alvast klaarmaken, super handig! Daarnaast is hij natuurlijk ook erg lekker 😉
Ingrediënten (2-3 personen)
- Zilvervliesrijst voor 2-3 personen
- 1 courgette
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 1 bosui
- 2 grote trostomaten
- 1/2 komkommer
- 200 gram feta
- Handje olijven
- 2 el zuivelspread met kruiden
Hoe maak je het?
- Kook de rijst in 8 minuten gaar
- Snijd ondertussen alle groente, de feta en de olijven
- Bak de courgette, paprika, bosui en rode ui, de komkommer en de tomaat blijven rauw
- Meng de gekookte rijst met de zuivelspread
- Meng de rijst met alle groente, feta en de olijven
- Je kunt de salade zowel warm als koud eten
Tip! Voeg wat verse kruiden zoals bieslook of basilicum toe