Couscoussalade met halloumi
Voor het eerst halloumi uitgeprobeerd. Halloumi is een kaas die een soort kruising is tussen feta en mozzarella. Je kunt deze kaas goed grillen en is super lekker in combinatie met bijvoorbeeld volkoren couscous, paprika en sla. De kaas vult wel enorm 😉 Wat vinden jullie?
Ingrediënten (2 personen):
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 2 grote bladen ijsbergsla
- volkoren couscous
- 1/2 bouillonblokje (liefst de variant met minder zout) of 1 tl bouillonpoeder
- 1 handje zonnebloempitten
- peper
- 100 gram halloumi
Hoe maak je het?
- Kook de couscous volgens de verpakking en voeg het bouillonpoeder toe aan het kokende water
- Snijd de komkommer en de paprika in kleine blokjes
- Meng de komkommer en paprika blokjes met de couscous en voeg naar smaak peper toe
- Leg een groot blad ijsbergsla in een diep bord
- Voeg het couscousmengsel toe
- Snij de halloumi in grote plakken. Maak de plakken niet te dun, zo’n 0,5 cm.
- Bak de haloumi met wat olie tot die mooi bruin wordt
- Bak de zonnebloempitten in een kleine pan zonder olie. Blijf goed roeren tot ze bruin zijn.
- Leg de haloumi op het couscousmengsel
- Bestrooi het geheel met de zonnebloempitten