Paprikasaus
Deze saus van rode en gele paprika’s is super lekker en een makkelijke manier om voldoende groente binnen te krijgen 😉
Ingrediënten (2 personen):
- 2 rode en 2 gele paprika’s
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 ml water
- 1 bouillonblokje
- 1 el olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwijder de steel, de pitjes, en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd de paprika’s in kleine stukjes
- Snipper de knoflook en de ui fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en fruit hierin de knoflook en ui kort aan. Zorg ervoor dat ze glazig worden maar niet bruin bakken.
- Voeg de paprikastukjes bij de ui en knoflook.
- Verkruimel het bouillonblokje over de paprikastukjes. Bak het zachtjes even aan.
- Voeg daarna het glaasje water toe en laat het 15-20 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen tot de paprika zacht is.
- Doe het paprikamengsel in een hoge kom en mix het met een staafmixer fijn. Als je geen staafmixer hebt is een keukenmachine ook goed. Breng eventueel op smaak met peper en verdere kruiden als basilicum of bieslook.
Tip: Lekker met volkoren pasta, kipfilet en courgette!