Linzen curry soep
Deze linzensoep zit vol met groente en peulvruchten. Ideaal dus om meer vezels binnen te krijgen!
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 eetlepel curry masala kruiden
- 300 gram linzen
- 250 gram tomaten in blokjes
- 200 ml kokosmelk
- 750 ml groentebouillon
- 100 gram mango
Hoe maak je het?
- Snijd de courgette in blokjes
- Versnipper de ui
- Snijd de knoflook
- Bak de ui en de knoflook in olijfolie voor 3 minuten
- Voeg de courgette blokjes toe en bak deze tot dat ze lichtbruin kleuren
- Voeg de curry masala kruiden toe en roer goed door
- Spoel de linzen af onder water en voeg toe
- Voeg de tomatenblokjes toe
- Voeg de kokosmelk en de bouillon toe
- Laat 8 minuten koken
- Pureer de soep met de staafmixer
- Voeg als je de soep hebt opgeschept de mango toe als topping
Tip: Je kunt de soep de dag erna ook gebruiken als dahl (linzencurry) door er rijst bij te maken