Recepten

Linzen curry soep

Deze linzensoep zit vol met groente en peulvruchten. Ideaal dus om meer vezels binnen te krijgen!

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 eetlepel curry masala kruiden
  • 300 gram linzen
  • 250 gram tomaten in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 gram mango

Hoe maak je het?

  1. Snijd de courgette in blokjes
  2. Versnipper de ui
  3. Snijd de knoflook
  4. Bak de ui en de knoflook in olijfolie voor 3 minuten
  5. Voeg de courgette blokjes toe en bak deze tot dat ze lichtbruin kleuren
  6. Voeg de curry masala kruiden toe en roer goed door
  7. Spoel de linzen af onder water en voeg toe
  8. Voeg de tomatenblokjes toe
  9. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe
  10. Laat 8 minuten koken
  11. Pureer de soep met de staafmixer
  12. Voeg als je de soep hebt opgeschept de mango toe als topping

Tip: Je kunt de soep de dag erna ook gebruiken als dahl (linzencurry) door er rijst bij te maken

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *