Linzendahl
Peulvruchten zijn top om te eten. Ze bevatten veel vezels en redelijk wat eiwitten en kunnen daarom ook goed als vervanging voor vlees gegeten worden. Wil jij meer peulvruchten eten? Probeer dan eens deze mega lekkere linzendahl met cashewnoten
Ingrediënten 3-4 personen:
- 300 g rode linzen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl kurkuma
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl mosterdzaad
- 2 el garam masala
- 250 g verse spinazie
- 200 ml kokosmelk
- 400 ml water
- 8 tomaten
- 2 el groentebouillonpoeder (of 2 blokjes)
- 3-4 handen cashewnoten
Hoe maak je het?
- Spoel de linzen schoon.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een wokpan met een scheutje olie. Bak hierin het komijnzaad, mosterdzaad, de kurkuma en de masala ongeveer 30 sec. Bak vervolgens de uien en de knoflook mee.
- Voeg de linzen en spinazie toe aan de pan en roer dit goed door elkaar. Blus het af met de kokosmelk en het water.
- Snij de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de pan samen met de groentebouillonpoeder.
- Laat alles 20 min stoven met de deksel op de pan.
- Verdeel de linzendahl over de borden en verdeel de cashewnoten erover
Tip: eet de linzendahl met rijst of met naanbrood