Recepten

Recepten bijeenkomst GLI over tussendoortjes

Komkommerschuitjes

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 60 gram zuivelspread met kruiden
  • 20 olijven
  • 50 gram kipfilet
  • 20 stokjes

Hoe maak je het?

  1. Snijd de komkommer in de lengte door midden
  2. Schraap met een eetlepel de zachte binnenkant van de komkommer eruit. Dep de komkommer even droog met een keukenpapiertje. 
  3. Schep nu een beetje zuivelspread in het schuitje. Verdeel het totdat de roomkaas over de hele komkommer verdeeld is
  4. Snij nu de komkommer in schuitjes. Maak de schuitjes niet te dun.
  5. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  6. Steek aan elk prikkertje kipfilet en een olijf. Prik dit nu door 1 van de schijfjes komkommer.

Energieballetjes

Ingrediënten:

  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 100 gram dadels
  • 20 gram pure chocolade

Hoe maak je het?

  1. Vermaal de cashewnoten tot grove korrels in een keukenmachine of met een staafmixer
  2. Voeg nu de ontpitte dadels toe en vermaal verder totdat alles goed gemengd is. Het blijft wel redelijk grof
  3. Schep over in een kom
  4. Snijd de chocolade in kleine stukjes en verdeel goed door de noten-dadel mix
  5. Maak nu gelijke balletjes van de mix

Wraps

Ingrediënten:

  • Volkoren wraps groot
  • Hummus naturel of pittig
  • Kipfilet
  • Hüttenkäse
  • Geraspte wortel
  • Veldsla

Hoe maak je het?

  1. Besmeer de wraps dik met de hummus. 
  2. Beleg met de kipfilet (2 of 3 plakjes per wrap)
  3. Besmeer met de Hüttenkäse
  4. Bestrooi met de geraspte wortel en de veldsla
  5. Rol de wraps op
  6. Snijd de opgerolde wraps in 3 stukken

Tip: Voor lunch kun je een hele wrap nemen, als tussendoortje een halve

Smoothie

Ingrediënten (3-4 smoothies):

  • 4 peren
  • 500 ml kwark
  • 1 el kaneel
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 150 ml melk

Hoe maak je het?

Verwijder de klokhuizen. Je hoeft de peren niet te schillen. Doe alle ingrediënten in een blender en meng alles goed door elkaar totdat er geen stukjes meer inzitten. Giet de smoothie in de glazen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *