Recepten

Bloemkool ovenschotel

Yum ik ben gek op bloemkool! Meestal eet ik deze gekookt of gewokt, maar dit keer probeerde ik bloemkool in een ovenschotel. Geen slecht idee 😉 Lekker in combinatie met bijvoorbeeld een visje.

Ingrediënten 2 personen:

  • 300 gram bloemkoolroosjes (vers of uit de diepvries)
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 2 el zuivelspread
  • 2 handjes geraspte kaas

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Kook de bloemkoolroosjes 4 minuten, kook de erwten de laatste 2 minuten mee
  3. Meng de bloemkoolroosjes en de erwten met de zuivelspread
  4. Doe het mengsel in een ovenschaal
  5. Bestrooi het mengsel met de geraspte kaas
  6. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven. Het gerecht is klaar als de kaas gesmolten is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *