Quiche met paprika en gerookte kip
Op zich is een quiche natuurlijk niet perse gezond, want behalve bladerdeeg bevat quiche ook vaak veel room en kaas. Nu vind ik quiche wel erg lekker en dacht, hoe kan ik deze wat gezonder maken. In deze versie heb ik daarom de room en de kaas vervangen door hüttenkäse. Hüttenkäse is een kaassoort die weinig vet en veel eiwit bevat. Ik mis de room en de kaas niet, wat vind jij?
Ingrediënten:
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 3 paprika’s (bijvoorbeeld 3 verschillende kleuren)
- 1 gerookte kipfilet
- 1 el pittige olijfolie of een andere smaakmaker, bijvoorbeeld pesto of zuivelspread
- 4-5 eieren
- 200 g hüttenkäse
- Verse of gedroogde bieslook naar smaak
- Peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 220 °C
- Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg
- Prik de bodem van deeg met een vork in
- Snijd de paprika en de gerookte kip in dunne reepjes
- Meng in een kom de paprika en kipreepjes met de pittige olijfolie en voeg naar smaak peper toe. Verdeel het mengsel over de quichebodem
- Klop in een kom de eieren los en schep er hüttenkäse doorheen
- Knip de bieslook erboven fijn en voeg naar smaak peper naar smaak toe
- Verdeel het eimengsel over quichevulling
- Bak nu de quiche in midden van oven in ongeveer 35 min. goudbruin en gaar