Marokkaans stoofpotje
Ik was nooit zo’n fan van kikkererwten, maar omdat ze wel veel goede voedingstoffen bevatten dacht ik, laat ik het nog eens proberen! Dit keer uit de oven met verschillende kruiden erover en wat denk je, ik vind het gewoon lekker! Kijken of ik jullie ook kan overtuigen 😉
Ingrediënten (2 personen):
- 1 blik kikkererwten
- 250 gram trostomaatjes
- 1 aubergine
- 100 gram volkoren couscous
- Gemalen komijn
- Zout en peper
- Olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de volkoren couscous volgens de verpakking
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de kikkererwten af (in het water zit veel zout) en laat goed uitlekken
- Snijd de aubergine in dunne plakken
- Leg de kikkererwten, de aubergine plakken en de trostomaatjes op een met bakpapier beklede ovenplaat
- Besprenkel alle groente en kikkererwten met olijfolie en kruid ze met de gemalen komijn, zout en peper
- Bak alles 30 minuten in de oven
- Verdeel de couscous over 2 schaaltjes of borden. Verdeel de groente en de kikkererwten erover.